Advocaten Borsato doen geen uitspraken over The Voice

De advocaten van Marco Borsato willen "op dit moment" niet reageren op de berichtgeving van mogelijk seksueel grensoverschrijdend gedrag en machtsmisbruik bij het programma The Voice of Holland. Dat laat Geert-Jan Knoops zaterdag desgevraagd weten.

Het BNNVARA-programma BOOS stelt dat meerdere personen zich schuldig hebben gemaakt aan ongepast gedrag, zonder daarbij namen te noemen. Alleen de naam van bandleider Jeroen Rietbergen werd genoemd. Hij heeft inmiddels zijn medewerking aan in het programma beëindigd.

Volgens meerdere roddelkanalen, de zogenaamde juicechannels, is er in de uitzending van BOOS ook aandacht voor Ali B en Borsato. Knoops is daar echter niet bekend mee.

Het OM meldt dat er deze week aangifte is gedaan tegen een persoon die "gerelateerd is" aan The Voice. Justitie doet geen mededelingen om wie het gaat. Wel zegt de woordvoerster dat het niet gaat om Marco Borsato. Tegen de voormalige coach bij The Voice werd afgelopen december aangifte gedaan wegens vermeende onzedelijke betastingen. Deze zaak staat los van de ontwikkelingen bij The Voice. Het vermeende slachtoffer deed nooit mee aan het programma.

Borsato was vijf seizoenen lang coach in The Voice of Holland. Ook was hij betrokken bij negen reeksen van The Voice Kids.