Aerosmith annuleert opnieuw optreden in Las Vegas om Steven Tyler

Aerosmith moet opnieuw een concert in Las Vegas afzeggen, meldt de band in een verklaring. Eerder werd het optreden van zaterdag in de Amerikaanse gokstad ook al afgeblazen wegens afwezigheid van zanger Steven Tyler. Dat gebeurde toen twee uur voor aanvang van het concert.

"Helaas moet de show van maandag 5 december in Las Vegas worden afgelast", schrijft de rockgroep. "Op advies van mijn dokter neem ik meer tijd om uit te rusten", laat Steven Tyler in de verklaring weten. De zanger zegt dat hij "nergens anders liever wil zijn, dan op het podium omringd door de beste fans ter wereld". Wat er precies met hem aan de hand is, laat Aerosmith niet weten.

Eerder werd nog verwacht dat de 74-jarige Tyler op tijd opgeknapt zou zijn voor het tweede optreden in Las Vegas. Mensen die een kaartje hebben gekocht voor de show, krijgen hun geld terug.

Afgelopen voorjaar kampte Tyler ook met gezondheidsproblemen waardoor optredens van Aerosmith in Las Vegas moesten worden afgezegd. De zanger liet zich toen opnemen in een afkickkliniek omdat hij een terugval had. Tyler werkte daar aan zijn alcoholprobleem, dat was teruggekomen nadat hij vanwege een operatie aan zijn voet zware pijnstillers had geslikt. In september trad Aerosmith weer voor het eerst op.