AEX omlaag, rest Europese beurzen stijgt

AMSTERDAM (ANP) - De Europese aandelenbeurzen zijn woensdag overwegend hoger gesloten. In Amsterdam was er juist een min voor de leidende AEX-index. Beleggers wachtten op het rentebesluit van de Federal Reserve en keken uit naar ontwikkelingen in de handelsoorlog tussen China en de Verenigde Staten.

De AEX-index op Beursplein 5 sloot 0,2 procent in de min op 598,96 punten. De MidKap steeg 0,3 procent tot 888,52 punten. Parijs, Londen en Frankfurt stegen tot 0,6 procent.

Ahold Delhaize verloor 1,9 procent bij de hoofdfondsen. Het supermarktconcern investeert de komende jaren 480 miljoen dollar om de leveringsketen voor zijn supermarkten aan de Amerikaanse oostkust volledig in eigen hand te krijgen.

Takeaway.com won juist 1,6 procent. Topman Jitse Groen van het maaltijdbestelbedrijf noemde nieuwe beweringen van techinvesterdeer Prosus over het fusievoorstel van maaltijdbezorgers Takeaway.com en Just Eat ongefundeerd. Prosus, dat 0,9 procent hoger werd gezet, beweerde dat door de voorgestelde fusie van Takeaway en Just Eat veel waarde voor aandeelhouders verloren zou gaan.