Afrojack vindt songfestival een grote eer

Nog een week en dan is Afrojack, samen met Glennis Grace en Wulf, te zien tijdens de pauze van de finale van het Eurovisie Songfestival. De dj, die zaterdag alvast het virtuele Eurovision Village opent, vindt het een enorme eer dat hij voor het grote muziekevenement is gevraagd.

Afrojack is de eerste dj ooit die te zien is in de pauze van het songfestival. "Het is zeker een eer. Tiësto had de Olympische Spelen en nu heb ik Eurovisie. Je staat er niet zo bij stil, het is meer van: we gaan dit doen en gaan er iets moois van maken. Je bent niet bezig met wat voor historische impact het eventueel zou hebben. Het zou kunnen dat het een historische impact heeft, maar het zou ook kunnen dat het niemand iets boeit. We doen het om iets geweldigs neer te zetten", zegt de dj tegen het ANP.

Hoewel Afrojack wel gewend is aan een groot internationaal publiek vindt hij het songfestival anders. "Dit zijn 200 miljoen mensen die kijken, dat is een ander verhaal. Het zijn ook niet specifiek danceliefhebbers; het zijn normale mensen die gewoon van normale muziek houden."

In de smaak

Tijdens de pauze laat Afrojack zijn nieuwe single HERO horen, maar hoe de act er verder precies gaat uitzien is nog een verrassing. "Het zal hopelijk positief in de smaak vallen. We hebben vooral gekeken naar hoe gaan we wat wij ervaren met dancemuziek overbrengen op mensen die waarschijnlijk nog nooit op een dancefestival zijn geweest."

Wel benadrukt de dj, oftewel Nick van de Wall, dat het geen dj-set wordt. "We hebben een show voorbereid die - denk ik - echt het beste bij iedereen uit het team naar boven haalt. Gelukkig ben ik een klein onderdeel van het team, het is dus niet de hele tijd de Nick-show", zegt hij lachend.