Afstraffing Fiorentina bij Sampdoria in Italiaanse Serie A

GENUA (ANP) - Fiorentina heeft vooralsnog verzuimd AS Roma in de Italiaanse Serie A te verdringen van een plaats die recht geeft op spelen in de Europa League van volgend seizoen. De club verloor maandag bij Sampdoria, 4-1. Fiorentina is nu zevende, een plaats die recht geeft op deelname aan de Conference League. Die positie deelt het met Atalanta.

Alex Ferrari zette Sampdoria na ongeveer een kwartier op voorsprong. Hij werkte de bal met de borst over de doellijn na een voorzet van Antonio Candreva. Na een half uur maakte Fabio Quagliarella er 2-0 van. Hij passeerde doelman Pietro Terracciano met een lob.

Na de hervatting liep de thuisclub verder uit, door doelpunten van Morten Thorsby en Abdelhamid Sabiri. In de laatste minuten benutte Nicolás González nog een strafschop voor Fiorentina. In blessuretijd kreeg Omar Colley van Sampdoria de rode kaart.

Namens Italië spelen AC Milan, Inter, Napoli en Juventus volgend seizoen in de Champions League. Juventus speelt later maandag nog tegen Lazio.