Ajacieden Tagliafico en Martínez opgeroepen voor Argentinië

BUENOS AIRES (ANP) - De verdedigers Nicolás Tagliafico en Lisandro Martínez van Ajax moeten zich binnenkort in Argentinië melden voor twee WK-kwalificatiewedstrijden met de nationale ploeg. Bondscoach Lionel Scaloni heeft de Ajacieden opgeroepen voor de duels van begin volgende maand met Chili en Colombia. Marcos Senesi van Feyenoord kreeg geen uitnodiging.

Senesi (24) zou in maart voor het eerst naar de nationale ploeg gaan, maar de WK-kwalificatiewedstrijden werden toen afgelast vanwege alle reisrestricties die toen van kracht waren. De Zuid-Amerikaanse landen zouden daardoor amper kunnen beschikken over hun internationals uit Europa. Senesi bleef toen in Rotterdam.

Tagliafico is een vaste waarde in de Argentijnse ploeg. De 28-jarige linksback van Ajax speelde al 28 interlands. Zijn clubgenoot Martínez (23) debuteerde eind vorig jaar in het nationale elftal. Lionel Messi behoort vanzelfsprekend ook tot de groep die Scaloni formeerde. Argentinië doet na de twee WK-kwalificatiewedstrijden mee aan het toernooi om de Copa América, dat het land samen met Colombia huisvest.