Ajax begint waarschijnlijk met Brobbey tegen FC Groningen

AMSTERDAM (ANP) - Brian Brobbey lijkt zijn kans te hebben gegrepen bij Ajax. De 20-jarige spits verschijnt zondag waarschijnlijk aan de aftrap voor het thuisduel met FC Groningen.

Trainer Alfred Schreuder wilde zijn opstelling voor het eerste thuisduel van zijn ploeg in de nieuwe competitie nog niet prijsgeven. Maar afgelopen zaterdag zag hij zijn team pas afstand nemen van Fortuna Sittard nadat Brobbey was ingevallen en Dusan Tadic als aanvallende middenvelder was gaan spelen. "Pas toen ging het tempo omhoog en kregen we veel kansen", zei hij. "Kenneth Taylor deed het ook goed als defensieve middenvelder en Davy Klaassen pendelde er mooi tussendoor."

Brobbey is nog niet voldoende fit voor een hele wedstrijd. "Misschien verklap ik nu te veel, maar hij moet nu wel langer dan 45 minuten gaan spelen. Hij is ook een echte spits. Die heb je soms nodig tegen defensieve ploegen", zei Schreuder, die beseft dat hij ruim in zijn aanvallers en middenvelders zit. "Ik zal vaak goede spelers en grote namen teleur moeten stellen", zei hij. "De concurrentie voorin en op het middenveld is toegenomen. Maar die keuzes horen bij mijn werk. Het is ook een enorme luxe."

Calvin Bassey is geschorst voor het duel met FC Groningen. De nieuwe Mexicaanse rechtsback Jorge Sánchez is nog niet speelgerechtigd.