Ajax bevestigt nog niet dat Heitinga eerste elftal gaat helpen

AMSTERDAM (ANP) - Ajax wil nog niet bevestigen dat het John Heitinga per direct aan de technische staf van het eerste elftal toevoegt. "Als we iets kunnen melden, dan doet we dat", zei een woordvoerder van de club.

Heitinga is nu trainer van Jong Ajax. Hij was al in beeld om de staf van trainer Alfred Schreuder te versterken. Maar Schreuder werd donderdag vlak na een gelijkspel tegen FC Volendam (1-1) ontslagen. Volgens De Telegraaf gaat Heitinga binnen 24 uur samen met Michael Reiziger voor de spelersgroep van Ajax staan.

Mogelijk zit het duo zondag ook op de bank tijdens de uitwedstrijd tegen Excelsior. Al sloot algemeen directeur Edwin van der Sar niet uit dat Ajax dan al een opvolger voor Schreuder heeft gevonden.

Ajax heeft ook René Meulensteen gevraagd om als assistent-trainer van het eerste elftal aan de slag te gaan. De voormalige assistent van Alex Ferguson bij Manchester United heeft echter geen toestemming gekregen van de Australische voetbalbond. Hij is daar de rechterhand van bondscoach Graham Arnold.