Ajax bevestigt vertrek Huntelaar naar Schalke 04

AMSTERDAM (ANP) - Ajax heeft het vertrek van Klaas-Jan Huntelaar naar Schalke 04 bevestigd. De 37-jarige spits stond tot aan het einde van het seizoen onder contract bij de koploper van de Eredivisie uit Amsterdam.

Huntelaar scoorde 159 keer in 257 duels voor Ajax. Afgelopen donderdag was hij nog met twee treffers belangrijk in het gewonnen uitduel met FC Twente (1-3). Huntelaar vertelde na dat duel dat hij voor een lastige beslissing stond, omdat Schalke zich bij hem had gemeld. "Het is alsof ik tussen mijn kinderen moet kiezen", zei hij.

Huntelaar koos voor Schalke 04, waarvoor hij al zeven jaar speelde. De formatie uit Gelsenkirchen staat laatste in de Bundesliga. "Het was de wens van Klaas-Jan om deze laatste vier maanden van zijn carrière Schalke te helpen behoeden van degradatie uit de Bundesliga"; licht directeur voetbalzaken Marc Overmars van Ajax toe. "Wij vonden het naar hem toe belangrijk om dit door te laten gaan en lossen zijn vertrek met Lassina Traoré en Brian Brobbey intern op. Wij gunnen Klaas-Jan deze transfer en bedanken hem hartelijk voor alles wat hij voor Ajax heeft betekend."