Ajax-fans uiten hun onvrede met spreekkoren en witte zakdoekjes

AMSTERDAM (ANP) - Supporters van Ajax hebben de thuiswedstrijd tegen FC Volendam aangegrepen om hun onvrede te uiten over de situatie bij de club uit Amsterdam. Ze gaven gehoor aan een oproep van de F-side en zwaaiden in de 5e minuut van het duel met witte zakdoekjes.

De supporters van de F-Side, verzameld achter een van de doelen, zongen luidkeels: Schreuder rot op. Ook veel fans op andere tribunes wapperden met witte zakdoekjes. De F-side had alle Ajax-fans via sociale media opgeroepen om te protesteren. "Helaas heeft Ajax op dit moment last van een zware griep. Neem dus je witte zakdoek mee", schreef de harde supporterskern van Ajax op sociale media.

Regerend kampioen Ajax staat vijfde in de Eredivisie. De club stijgt naar de derde positie als het Volendam verslaat. Ajax heeft al zes duels in de Eredivisie niet gewonnen. De laatste zege dateert van 22 oktober vorig jaar toen bij RKC Waalwijk werd gewonnen (4-1).

Supporters schreeuwen al weken om het vertrek van trainer Alfred Schreuder, maar zijn ook ontevreden over de directie. Ze zongen in de openingsfase va het duel met FC Volendam ook de naar Bayern München vertrokken Daley Blind toe.