Ajax gaat aangifte doen van poging tot mishandeling in Eindhoven

AMSTERDAM (ANP) - Ajax heeft besloten aangifte te doen van een poging tot mishandeling van één of meerdere Ajacieden in Eindhoven na afloop van de wedstrijd tegen PSV (1-1). Dat heeft de Amsterdamse club zondagavond bevestigd na berichtgeving bij de NOS.

Met name aanvoerder Dusan Tadic werd op weg naar de spelersbus belaagd door boze PSV-fans, die hem stonden op te wachten. De Servische aanvaller liep onder begeleiding naar het voertuig. Tadic kreeg iets naar zich toegegooid maar bereikte de bus verder zonder problemen.

Er was de nodige politie op de been om de tientallen supporters in de gaten te houden. De fans, vanwege het coronavirus nog niet welkom in het stadion, waren boos op Tadic omdat hij PSV-aanvoerder Denzel Dumfries beledigd zou hebben. Dumfries probeerde Tadic uit zijn concentratie te halen toen hij in blessuretijd een strafschop mocht nemen. Die penalty leverde de 1-1 op.

De politie heeft twee mensen aangehouden, vanwege het plegen van wanordelijkheden/het verstoren van de openbare orde. "Een persoon gooide iets richting Tadic en de ander gooide iets naar andere spelers van Ajax", aldus een woordvoerster van de politie. "Verder is de middag rustig verlopen."