Ajax is op zoek naar een spits en centrale verdediger

AMSTERDAM (ANP) - Ajax gaat de komende weken in ieder geval op zoek naar een centrumspits en centrale verdediger. Dat vertelde directeur voetbalzaken Sven Mislintat donderdag zo'n 2 uur nadat hij John Heitinga had laten weten dat hij niet de hoofdtrainer van het eerste elftal blijft.

"Ik denk dat we op die twee posities te weinig alternatieven hebben", zei de Duitse opvolger van Marc Overmars. Mislintat weet niet of Jurriën Timber, Edson Álvarez en Mohammed Kudus volgend seizoen nog voor Ajax spelen. "Dat lijken me op dit moment de meest populaire spelers voor andere clubs. Er is nog geen club die een concreet bod op één van hen heeft uitgebracht. Maar er wordt veel over hen gesproken. Het zal ook afhangen hoeveel clubs voor hen willen betalen."

Ajax mist komend seizoen de inkomsten van de Champions League. "Maar ik ben heel tevreden met het bedrag dat ik kan besteden", zei Mislintat. "Ik ga uiteraard niet vertellen hoeveel dat is. Maar ik voel me daar heel comfortabel bij. Daar kunnen we een goed Ajax mee neerzetten."

Mislintat presenteerde vorige week middenvelder Branco van den Boomen als eerste aanwinst voor het nieuwe seizoen.