Ajax met nagenoeg fitte selectie tegen Liverpool

LIVERPOOL (ANP) - Ajax-trainer Erik ten Hag verwacht dat hij dinsdag met een nagenoeg fitte selectie aan de uitwedstrijd tegen Liverpool kan beginnen. "We moeten nog trainen zo", zei hij. "Maar zoals het er nu uitziet, kan iedereen die mee is spelen."

Ten Hag verwacht dat hij alleen de al langer geblesseerde Mohammed Kudus moet missen op een leeg Anfield. Daley Blind lijkt hersteld van de pijntjes die hem zaterdag de uitwedstrijd tegen FC Emmen kostten. Ook Noussair Mazraoui en Ryan Gravenberch zijn weer fit. Zij lieten zich vervangen tegen Emmen."

Ten Hag wilde zijn basisploeg voor de vijfde groepswedstrijd niet prijsgeven. "Dat ziet iedereen dinsdag wel", zei hij. Grote vraag is of hij opnieuw met Lassina Traoré als spits start of voor een voorhoede bestaande uit Dusan Tadic, David Neres en Antony kiest

Ajax kan zich na een nederlaag bij Liverpool ook nog voor de achtste finales van de Champions League plaatsen. Een zege in de laatste groepswedstrijd tegen Atalanta volstaat altijd voor een plaats bij de laatste zestien. "We zullen de stand van de andere wedstrijd tussen Atalanta en Midtjylland goed in de gaten houden", zei Ten Hag. "Het kan zijn dat we moeten winnen van Liverpool om in de laatste wedstrijd tegen Atalanta voldoende te hebben aan een gelijkspel."