Ajax met Onana in het doel tegen Besiktas

ISTANBUL (ANP) - Ajax speelt woensdagavond (18.45) met André Onana in het doel tegen Besiktas in het kader van de groepsfase van de Champions League. Het is de eerste keer dat de Nigeriaan in actie komt voor de Amsterdammers, sinds zijn schorsing wegens doping voorbij is.

Hij vervangt Remko Pasveer, al enige tijd de nummer 1 in het Amsterdamse doel. Onana speelde al wel weer voor Kameroen. Sinds enkele weken zat Onana ook al op de bank bij Ajax.

Trainer Erik ten Hag had al aangekondigd enkele wijzigingen door te voeren, ten opzichte van de min of meer gebruikelijke samenstelling van het elftal in de laatste weken. Ajax is na vier opeenvolgende overwinningen al geplaatst voor de achtste finales.

Onana testte in oktober vorig jaar bij een onaangekondigde dopingcontrole positief op furosemide. Dat verboden middel zat volgens de keeper in de plaspillen van zijn zwangere vrouw, die hij naar eigen zeggen voor aspirines had aangezien. De UEFA geloofde dat er geen opzet was, maar schorste hem wel voor nalatigheid.