Ajax moet spits Brobbey voorlopig missen

AMSTERDAM (ANP) - Trainer Erik ten Hag van Ajax kan voorlopig geen beroep doen op Brian Brobbey. De spits heeft zondag tijdens de gewonnen uitwedstrijd tegen PSV (1-2) een knieblessure opgelopen en is voorlopig uitgeschakeld.

Ajax wil nog niet bevestigen dat Brobbey anderhalve maand aan de kant staat, zoals sommige media melden. Mogelijk geeft de koploper van de Eredivisie dinsdag meer informatie over de ernst van de blessure van de spits.

De 19-jarige Brobbey verliet Ajax afgelopen zomer transfervrij voor RB Leipzig. Hij keerde tijdens de winterstop op huurbasis terug bij de club uit Amsterdam. Brobbey scoorde vorige week tweemaal in de uitwedstrijd tegen FC Utrecht (0-3). De spits opende zondag ook de score tegen PSV, terwijl hij vanwege een knieblessure nauwelijks meer kon lopen.

De blessure van Brobbey is een fikse tegenvaller voor Ajax. Sébastien Haller, de eerste centrumspits, is voorlopig nog actief met Ivoorkust in de strijd om de Afrika Cup. Ajax slaagde er de afgelopen weken niet in om Steven Bergwijn van Tottenham Hotspur over te nemen.

De Eredivisie staat komend weekeinde stil vanwege de vele wedstrijden voor landenploegen buiten Europa.