Ajax pakt in slotfase punt bij PSV en behoudt grote voorsprong

EINDHOVEN (ANP) - PSV is er zondag niet in geslaagd de spanning in de strijd om de landstitel in de Eredivisie terug te brengen. De Eindhovenaren leken tegen Ajax op weg naar de zege, maar in blessuretijd kwamen de Amsterdammers langszij: 1-1. Ajax behoudt zo 6 punten voorsprong op PSV en heeft ook nog een wedstrijd meer te spelen.

In een tegenvallende topper, met veel balverlies aan beide kanten, maakte Eran Zahavi het openingsdoelpunt. De Israëliër schoot de bal in de 39e minuut uit een vrije trap fraai over de muur in het doel.

Ajax nam naarmate de tweede helft vorderde steeds meer risico. PSV leek ruim 10 minuten voor tijd via invaller Yorbe Vertessen het duel uit een counter te beslissen, maar die treffer werd wegens hands afgekeurd.

Strafschop

De zege leek niet meer in gevaar te komen, maar Ajax kwam dankzij een strafschop van Dusan Tadic alsnog langszij: 1-1. Die penalty werd gegeven na hands van Denzel Dumfries.

Tadic en Dumfries maakten daarna, in een hectische slotfase, ruzie met elkaar. Beide spelers moesten door ploeggenoten in bedwang worden gehouden.