Ajax speelt thuisduel met Vitesse later vanwege Champions League

ZEIST (ANP) - Ajax heeft met succes gevraagd of de thuiswedstrijd tegen Vitesse van zaterdag 29 oktober anderhalve week later kan worden gespeeld. Zo kunnen de Amsterdammers zich met meer rust voorbereiden op het laatste groepsduel in de Champions League bij Rangers FC, op dinsdag 1 november. Ajax - Vitesse is nu op woensdag 9 november om 20.00 uur.

Daardoor spelen Sparta Rotterdam en Fortuna Sittard op 29 oktober vroeger tegen elkaar, om 18.45 uur in plaats van om 20.00 uur. Eerder werd Feyenoord - SC Cambuur uit dat weekend op verzoek van de Rotterdammers al verplaatst naar 10 november. Ook daarvoor was een Europees duel de reden. Van AZ en PSV hoefden hun Eredivisieduels niet verplaatst te worden, aldus de KNVB.

Voor Ajax wordt woensdag mogelijk al duidelijk of het duel met Rangers nog gaat over overwintering in de Champions League. Met nog drie wedstrijden te gaan hebben de Amsterdammers 3 punten, minder dan Napoli (9) en Liverpool (6), maar wel meer dan de nog puntloze Schotten. De beste twee teams blijven in de Champions League, de nummer 3 speelt na de winter in de Europa League.