Ajax verhuurt Lang aan FC Twente

AMSTERDAM (ANP) - Ajax verhuurt Noa Lang de rest van het seizoen aan FC Twente. De 20-jarige aanvaller heeft bij de club uit Enschede meer kans op speeltijd in de eredivisie.

Lang brak voor de winterstop door in de hoofdmacht van Ajax. Trainer Erik ten Hag deed een beroep op het talent nadat Quincy Promes, David Neres en Zakaria Labyad geblesseerd waren geraakt. Lang maakte vooral indruk in een uitwedstrijd met FC Twente door driemaal te scoren.

Inmiddels is Promes weer fit en komt de rentree van David Neres ook dichterbij. Bovendien heeft Ajax er met Ryan Babel nog een aanvaller bijgehaald. "Het perspectief voor Noa is een beetje veranderd", zei trainer Erik ten Hag vrijdag. "Hij is een jonge speler met weinig ervaring. We willen hem wel voor een half jaar verhuren. Hopelijk keert hij dan in juni terug als een betere speler."

Lang is na Giovanni Troupée, die afkomstig is van FC Utrecht, de tweede versterking voor FC Twente, dat zaterdag tegen FC Groningen speelt. De huurling van Ajax is nog niet helemaal hersteld van een trap die hij vorige week in een oefenduel met Eupen kreeg.