Ajax wil via PAOK naar play-offs

AMSTERDAM (ANP) - Ajax en PAOK Saloniki maken dinsdagavond uit welke club er aan de play-offs van de voorronden voor de Champions League mag deelnemen. Beide ploegen trappen in een uitverkochte Johan Cruijff ArenA af met een stand van 2-2, de uitslag van de eerste wedstrijd van vorige week in Griekenland.

Ajax liet zich in Thessaloniki tot tweemaal toe verrassen door een snelle counter van de kampioen van Griekenland. Trainer Erik ten Hag verwacht dat zijn ploeg heeft geleerd van die twee tegentreffers. Het heeft er veel van weg dat hij zijn basisopstelling van vorige week ook op een aantal posities gaat wijzigen. De verwachting is dat Ajax met dezelfde ploeg start als zaterdag tegen FC Emmen (5-0). Dat zou betekenen dat Dusan Tadic begint als spits en Joël Veltman als centrale verdediger.

De winnaar van het tweeluik tussen Ajax en PAOK stuit in de play-offs op Qarabag of APOEL Nicosia. De verliezer moet ten koste van Slovan Bratislava of Dundalk de groepsfase van de Europa League zien te bereiken.

Het tweede duel tussen Ajax en PAOK begint om 20.30 uur.