Ajax wil voor supporters ook van Feyenoord winnen

AMSTERDAM (ANP) - Ajax gaat geen spelers sparen tijdens de uitwedstrijd van zondag tegen Feyenoord. "We weten hoe belangrijk deze wedstrijd voor onze fans is", zei trainer Erik ten Hag. "Ik kies voor een elftal waarmee we de meeste kans hebben om te winnen. We gaan ons tactisch en mentaal goed voorbereiden."

Ajax veroverde zondag de landstitel en speelt alleen voor de eer in De Kuip. Feyenoord strijdt om de vierde plaats van de ranglijst, die recht geeft op een ticket voor de nieuwe Conference League. Feyenoord moet aan de play-offs deelnemen als het als vijfde eindigt. Het elftal van trainer Dick Advocaat heeft een achterstand van 5 punten op Vitesse, de huidige nummer 4 van de ranglijst.

Ajax mist de geschorste Nicolás Tagliafico en geblesseerde Daley Blind in De Kuip. Achter de naam van Brian Brobbey staat een vraagteken. De kampioen verloor slechts 3 van de laatste 35 duels met Feyenoord. De laatste competitiewedstrijd in Rotterdam ging wel verloren (6-2).

Feyenoord mist de geschorste Steven Berghuis en Jens Toornstra. "Ik denk dat die spelers het meeste hebben bijgedragen aan de resultaten van Feyenoord", zei Ten Hag. "Maar we moeten naar ons zelf kijken. We hebben na de landstitel niet uitbundig feest kunnen vieren. Iedereen is weer fit. We willen laten zien dat we de nummer 1 van Nederland zijn."