Ajax zet trainer Keizer op non-actief

AMSTERDAM (ANP) - Marcel Keizer is niet langer hoofdtrainer van Ajax. De Amsterdamse club liet donderdag weten dat de coach op non-actief is gesteld. Datzelfde geldt voor assistent-trainer Hennie Spijkerman en Dennis Bergkamp, die individueel trainer is en ook deel uitmaakt van het zogenoemde technisch hart van Ajax.

Keizer was bezig aan zijn eerste seizoen bij Ajax, waar hij in de zomer Peter Bosz opvolgde. Onder leiding van de nieuwe coach werd de club al snel uitgeschakeld in de voorronden van de Champions League en de Europa League. Woensdag kwam er ook een einde aan het bekertoernooi, door verlies na strafschoppen bij FC Twente.

In de competitie staat Ajax tweede, op vijf punten van koploper PSV.

Onvoldoende vertrouwen

,,Wij kenden een nare zomer en een rommelige seizoenstart. Dat heeft iedereen meegekregen. Sportief gezien was de Europese uitschakeling het dieptepunt. Met name Marc Overmars en ik hebben de maanden daarna veelvuldig gesproken over de blijvende wisselvalligheid van het eerste elftal'', meldt algemeen directeur Edwin van der Sar in een verklaring. ,,Wij hebben er onvoldoende vertrouwen in dat wij op deze wijze het niveau gaan halen dat wij met Ajax nastreven. Ik betreur dit. Wij als directie zijn samen met de raad van commissarissen niet over één nacht ijs gegaan en zijn Marcel, Dennis en Hennie erkentelijk voor hun inspanningen voor de club.''

Ajax laat verder weten dat met Bergkamp een verschil van inzicht bestaat over het te voeren technische beleid. Bergkamp botste vorig seizoen met Bosz, die na één jaar vertrok bij Ajax en bij Borussia Dortmund aan de slag ging. Daar is hij inmiddels ontslagen.

0 Reacties Doe mee met de discussie →