Ajax zonder Klaassen in Champions League tegen Sporting

AMSTERDAM (ANP) - Davy Klaassen mist woensdagavond de uitwedstrijd van Ajax tegen Sporting Portugal in de Champions League. De aanvallende middenvelder heeft nog te veel last van een liesblessure, die hij vorige week tijdens het WK-kwalificatieduel van het Nederlands elftal met Turkije had opgelopen.

Klaassen stond in de basis bij Oranje tijdens de wedstrijden tegen Noorwegen, Montenegro en Turkije. Hij scoorde tegen Noorwegen en Turkije en was tegen de Turken betrokken bij twee treffers van Memphis Depay.

Maarten Stekelenburg stapt wel in het vliegtuig naar Lissabon. De doelman miste zaterdag net als Klaassen het gewonnen competitieduel met PEC Zwolle (0-2).

Steven Berghuis

Steven Berghuis verving Klaassen tegen PEC. Hij bereidde beide treffers van Sébastien Haller voor. Na die wedstrijd vertelde trainer Erik ten Hag dat Berghuis de rol van aanvallende middenvelder tegen Sporting Portugal goed kan invullen. De Argentijnse verdedigers Lisandro Martínez en Nicolás Tagliafico keren terug in de Amsterdamse selectie. Zij ontbraken in Zwolle omdat ze vorige week vrijdag pas laat terugkeerden na interlandverplichtingen.

Ajax traint dinsdagavond in Estádio José Alvalade van Sporting. Trainer Ten Hag geeft daarvoor een persconferentie. Sporting kampt ook met personele problemen voor het eerste duel in de groepsfase van de Champions League. De kampioen van Portugal moet sterspeler Pedro Gonçalves missen. Trainer Rúben Amorim verwacht dat zijn sterspeler nog zeker een week niet inzetbaar is.

Gonçalves had het afgelopen seizoen met 23 doelpunten een groot aandeel in de eerste landstitel in negentien jaar voor Sporting. Hij ontbrak zaterdagavond al tijdens het thuisduel met FC Porto (1-1). Aanvoerder Sebastián Coates speelde wel mee, maar moet tegen Ajax een schorsing uitzitten.