Alanis Morissette spreekt zich fel uit tegen HBO-docu Jagged

Alanis Morissette is allesbehalve te spreken over de documentaire Jagged, die maandag in première ging bij het Toronto International Film Festival. De docu vertelt het verhaal over hoe Morissette bekend werd na de release van haar album Jagged Little Pill uit 1995. Het was de derde plaat die ze uitbracht en haar wereldfaam bezorgde. Via een statement laat de zangeres weten zich te distantiëren van de film. Dit meldt The Hollywood Reporter.

Morissette laat weten geen enkel evenement te bezoeken dat ter promotie is van de HBO-documentaire. "Ik heb ermee ingestemd om mee te werken aan de viering van de 25e verjaardag van Jagged Little Pill. De periode waarin ik werd geïnterviewd was behoorlijk heftig: ik zat in mijn derde postnatale depressie, die ook nog eens tijdens de lockdown was. Ik ben erin geluisd met valse beloftes, dat werd me direct duidelijk na het zien van de eerste versie van de film. Onze visie op dit verhaal ligt mijlenver uit elkaar. Dit is absoluut niet waarmee ik heb ingestemd, simpelweg omdat er teveel onwaarheden verteld worden. Het is gewoon pijnlijk om te zien."

In de documentaire sprak Alanis onder meer over het feit dat ze als 15-jarige door meerdere mannen verkracht is. "Ik vertelde altijd dat ik ermee instemde en dan werd ik eraan herinnerd: 'Je was pas 15 jaar, dan stem je daar niet mee in.' Nu heb ik zoiets van: oh ja, het zijn allemaal pedofielen. Het was wettelijk gezien verkrachting."