Album met Lady Gaga wordt laatste plaat van Tony Bennett

Op de 95e verjaardag van Tony Bennett is de titel van zijn gezamenlijk album met Lady Gaga bekendgemaakt. De plaat, die op 1 oktober uitkomt, heet Love for Sale en is aangekondigd als de laatste plaat van Bennett.

Het album, een eerbetoon aan Cole Porter, zou solo-selecties van zowel Bennett en Gaga als duetten bevatten. Vrijdag gaat er op MTV een video van het nummer I Get A Kick Out Of You in première.

Bennett en Gaga bereiden zich op dit moment voor op twee shows in Radio City Music Hall. De aankondiging van de optredens van het duo kwam een paar maanden nadat de familie van Tony Bennett bekendmaakte dat de legendarische zanger lijdt aan de ziekte van Alzheimer. De Radio City-shows die dinsdag en donderdag plaatsvinden, zijn zijn laatste liveoptredens in New York.

Het is niet de eerste keer dat Tony Bennett en Lady Gaga samen muziek uitbrengen. Love for Sale is het tweede album van het duo, na hun succesvolle album Cheek to Cheek uit 2014. Bennett en Gaga zijn na dat album ook samen op wereldtournee geweest. Lady Gaga heeft zich altijd vol lof uitgesproken over Tony Bennett. "Zonder Tony was ik nooit gekomen waar ik nu ben. Hij was een van mijn muzikale inspirators en daar ben ik hem heel dankbaar voor," aldus Gaga.