Alcock en Carey keren niet meer terug in House of the Dragon

Milly Alcock en Emily Carey zullen voorlopig niet te zien zijn in de HBO-serie House of the Dragon. Dat vertelt scriptschrijver Ryan Condal in gesprek met Variety.

In de zesde aflevering van de Game of Thrones-spinoff worden de jongere versies van de personages die Alcock en Carey spelen vervangen door oudere acteurs. Dit gebeurt als gevolg van een sprong van tien jaar die de serie maakt. Condal zegt dat de twee actrices wellicht weer te zien zullen zijn als de verouderde personages een flashback naar hun jeugd krijgen. "Maar ik weet het nog niet. Dat is nog geen onderdeel van het verhaal dat we willen vertellen. We zijn daar nu niet mee bezig."

Condal haalt in het interview eveneens aan dat in de originele serie Game of Thrones-flashbacks ook niet voorkwamen. "Maar misschien kunnen we dat in House of the Dragon wel eens doen", vervolgde hij. "We moeten alles nog een beetje uitvinden. De deur is in ieder geval nog niet helemaal dicht."

House of the Dragon telt tien afleveringen en speelt zich zo'n tweehonderd jaar voor de gebeurtenissen uit Game of Thrones af. Elke aflevering kostte bijna twintig miljoen dollar. De hoofdrollen zijn onder anderen voor Matt Smith, Paddy Considine, Olivia Cooke en Emma D'Arcy. Een tweede seizoen is al aangekondigd.