Alec Baldwin denkt niet dat hij vervolgd zal worden

Alec Baldwin voelt zich niet schuldig aan het fatale ongeval op de set van de film Rust. In een interview op de Amerikaanse televisie donderdag zei de acteur: "Iemand is hier verantwoordelijk voor, maar ik ben dat niet. Als ik het idee had gehad dat dat wel zo was, had ik misschien wel een einde aan mijn leven gemaakt."

De 63-jarige had in het gesprek met zender ABC geen antwoorden op de vraag wat er precies is misgegaan op 21 oktober, toen cameravrouw Halyna Hutchins fataal werd geraakt door een projectiel uit het wapen dat Baldwin vast had voor repetitie van een scène. Hij zegt geen idee te hebben hoe er munitie in het wapen kon zitten, of waarom er überhaupt kogels op de set aanwezig waren.

In een eerder vrijgegeven fragment van het interview verklaarde de acteur al dat hij de trekker van het wapen niet heeft overgehaald. Hij verklaarde nu nader: "Ik heb het wapen doorgeladen. Ik vroeg: 'zie je dat zo?'. Toen liet ik los en het wapen ging ineens af." Toen presentator George Stephanopoulos daarop vroeg: "Dus je hebt de trekker nooit overgehaald?" antwoordde Baldwin: "Nee nee nee nee, ik zou nooit een wapen op iemand richten en de trekker overhalen."

Politieverhoor

De acteur zei dat hij er zo van overtuigd was dat er geen kogels in het wapen zaten, dat hij niet doorhad dat hij Hutchins had geraakt. In eerste instantie dacht hij dat ze flauw was gevallen, maar toen bleek ook regisseur Joel Souza gewond. Pas nadat hij door de politie was verhoord, kreeg Baldwin te horen dat er munitie in het wapen zat en Hutchins het incident niet had overleefd.

Later in het interview vroeg Stephanopoulos aan Baldwin of hij verwacht dat hij zal worden vervolgd voor het incident. De acteur zei dat "mensen met kennis van de zaak" hem hebben verteld dat dat zeer onwaarschijnlijk is. "De verantwoordelijkheid van een acteur is te doen wat de wapenexpert hem opdraagt", zei hij daarover. Baldwin was ook een van de producenten van Rust, maar hij verklaarde dat zijn betrokkenheid als producer zich beperkte tot het script en de casting.