Alec Baldwin interviewt Woody Allen dinsdag live op Instagram

Alec Baldwin gaat dinsdag Woody Allen op Instagram interviewen. Dat maakte de acteur op zijn eigen socialmediakanaal bekend. Baldwin laat echter weten geen kritiek te willen op zijn aankondiging, zo zegt hij voorafgaand aan het interview.

"Laat me vooropstellen dat ik GEEN BEHOEFTE heb in waardeoordelen van anderen en schijnheilige reacties", zegt Baldwin bij zijn bericht. "Ik ben OVERDUIDELIJK iemand met mijn eigen waarden en normen en het kan me NIET SCHELEN wat iemand anders ervan vindt. Als jullie vinden dat er een zaak moet komen in de vorm van een HBO-documentaire, dan is dat jullie probleem."

Baldwin verwijst hiermee naar de HBO-documentaire Allen v. Farrow, over de beschuldigingen van seksueel misbruik van Allens adoptiedochter Dylan. De regisseur zou haar op 7-jarige leeftijd hebben misbruikt, iets wat Allen altijd heeft ontkend. Het interview van Baldwin volgt op de publicatie van Allens boek Zero Gravity, dat begin juni werd uitgebracht.

De acteur en regisseur hebben in het verleden vaker met elkaar gewerkt, onder meer aan de films Allen on Alice (1990), To Rome With Love (2012) en Blue Jasmine (2013). Baldwin is ook een van de mensen die Allen altijd is blijven verdedigen terwijl hij onder vuur lag wegens vermeend misbruik.