Alec Baldwin wil nooit meer films maken waar wapens in voorkomen

Toen Halyna Hutchins op de grond viel op de set van de film Rust, dacht acteur Alec Baldwin in eerste instantie dat de cameravrouw was flauwgevallen. Dat vertelde de acteur donderdag in een interview met ABC, waarin hij voor het eerst sprak over het dodelijke ongeval tijdens de opnames van de film.

In het gesprek benadrukte Baldwin ook dat hem was verteld dat hij een 'koud wapen' in zijn handen had gekregen, wat in de filmwereld betekent dat er geen munitie inzit. Woensdag was al een fragment van het interview vrijgegeven waarin de acteur stelt dat hij de trekker van het wapen nooit heeft overgehaald. Toch ging het mis en kwam er om niet duidelijke redenen een nog onbekend projectiel los uit het wapen. Hutchins werd daarbij dodelijk geraakt, regisseur Joel Souza raakte gewond.

Baldwin beschreef dat voor iedereen op de set lang onduidelijk was wat er was gebeurd. Pas nadat hij anderhalf uur door de politie was verhoord, kreeg de acteur te horen dat er munitie in het wapen zaten en dat Hutchins het niet had gehaald.

Verantwoordelijkheid

De acteur vertelde eerder in het interview dat Hutchins hem vlak voor het fatale moment aanwijzingen gaf over hoe hij het wapen moest richten, zodat zij het beste shot voor de scène kon bepalen. "Er was een ding dat we gemeen hadden: we dachten allebei dat het wapen leeg was. En dat was het niet. Dat was niet haar verantwoordelijkheid en niet de mijne."

Baldwin zei dat hij na wat er is gebeurd op de set van Rust, geen wapen meer wil aanraken. "Ik kan me niet voorstellen dat ik ooit nog een film zal doen waar wapens in voorkomen", aldus de acteur.