Alec Baldwin zegt dat hij de trekker niet overhaalde

Alec Baldwin zegt dat hij de trekker van het pistool dat cameravrouw Halyna Hutchins doodde op de set van de film Rust niet heeft overgehaald. Dat is te zien in een fragment van het eerste interview dat de acteur over het fatale incident heeft gegeven en donderdag wordt uitgezonden op de Amerikaanse tv-zender ABC.

In de vrijgegeven beelden stelt interviewer George Stephanopoulos onder meer dat het overhalen van de trekker van het pistool niet in het script stond. Baldwin zegt daarop dat hij de trekker inderdaad niet heeft overgehaald. "Nou, de trekker is niet overgehaald. Ik heb de trekker niet overgehaald", zegt Baldwin. Als Stephanopoulos dat herhaalt, bevestigt Baldwin zijn eerdere antwoord. "Nee, ik zou nooit een pistool op iemand richten en dan de trekker overhalen. Nooit."

Het is voor het eerst dat Baldwin zich uitspreekt over het al dan niet overhalen van de trekker. Tot nu toe is steeds gesteld dat Baldwin het pistool, dat in plaats van losse flodders een echte kogel bevatte, hanteerde toen cameravrouw Hutchins fataal geraakt werd. Het politieonderzoek naar de toedracht van het ongeluk is nog altijd gaande.

ABC maakte dinsdag bekend dat journalist Stephanopoulos bijna 1,5 uur heeft gesproken met Baldwin. "Hij was heel open en beantwoordde elke vraag", zei de journalist in Good Morning America. "Ik heb de afgelopen twintig jaar duizenden interviews gedaan voor ABC, maar dit was het meest intense gesprek dat ik ooit heb gehad."