Alfonso Ribeiro over Fresh Prince-reboot: dit is echt iets anders

De reboot van de succesvolle jaren 90-sitcom The Fresh Prince of Bel-Air, waar momenteel aan gewerkt wordt, is volgens Alfonso Ribeiro 'totaal iets anders' dan het origineel. De acteur, die in het origineel de rol van Will Smiths neefje Carlton Banks speelde, vindt dat de twee series niet met elkaar te vergelijken zijn.

"Ik noem het eerder 'opnieuw bedacht', dan een reboot. Soms verpakken we heel veel dingen in één woord, één concept. Een reboot zou zijn als we de originele show en de personages terug zouden brengen", aldus Alfonso in gesprek met E! News. "Dit is een totaal ander programma."

Vorig jaar augustus werd bekend dat er een dramaserie gemaakt zou gaan worden aan de hand van The Fresh Prince. In het origineel speelde Will Smith een fictieve versie van zichzelf die van zijn ruige buurt in West Philadelphia verkast naar zijn rijke oom en tante in de chique wijk Bel-Air in Los Angeles.

"Het is niet eens gebaseerd op de show. Het is gebaseerd op het intronummer", vervolgt Alfonso. "Het is compleet iets anders. Het is drama, geen komedie. Ik heb er niks mee te maken, dus meer weet ik ook niet." De acteur zegt overigens wel benieuwd te zijn naar de nieuwe serie. "Ik waardeer het wel meer dan een reboot. Ik denk dan: probeer het maar en laten we zien wat er gebeurt."