Alle huizen Culemborg hebben weer stroom

CULEMBORG (ANP) - Alle huizen en bedrijven in Culemborg hebben weer stroom na de grote stroomstoring van maandagavond. Een woordvoerster van netbeheerder Liander meldt dat de elektriciteitsvoorziening in het getroffen gebied weer volledig hersteld is.

Mensen die uren in het donker hebben gezeten, krijgen mogelijk een schadevergoeding. Bij een stroomstoring van langer dan vier uur hebben bewoners recht op compensatie, meldt netbeheerder Liander op de website.

Volgens het overzicht op de website krijgen mensen die meer dan vier uur zonder gas of stroom hebben gezeten 35 euro. Elke vier uur dat de storing langer duurt, komt daar 20 euro bij. Gedupeerden ontvangen het bedrag binnen tien weken automatisch op hun rekening. Zij krijgen bericht over de vergoeding.

De stroomstoring ontstond maandagavond toen een Apache-helikopter bij een laagvliegoefening tegen bliksemdraden vloog boven een hoogspanningsleiding in Zoelmond.

De beschadigde draden worden in de komende dagen vervangen, maar dat zal geen gevolgen hebben voor de elektriciteitsvoorziening.

0 Reacties Doe mee met de discussie →