Alle kaartjes voor Lowlands binnen kwartier gereserveerd

Kaartjes voor de aanstaande editie van Lowlands waren zaterdag binnen een kwartier allemaal gereserveerd. Dat laat woordvoerder Bente Bollman desgevraagd weten. De verkoop begon om 11.00 uur.

"In 14 minuten waren alle kaarten gereserveerd. We zitten nu in de gekke Twilight Zone dat er nog kaarten vrij kunnen komen doordat betalingen vervallen of afketsen", aldus de zegsman. "Om die reden hebben we zelf nog niet gecommuniceerd dat het uitverkocht is, het kan nog zijn dat er kaarten vrij komen."

Bollman laat ook weten dat "het overgrote deel" van de kaartjes in één keer is betaald. Dit jaar konden festivalgangers er ook voor kiezen om in termijnen te betalen. "Er wordt ook wel gebruik gemaakt van die optie voor wie de uitgave te groot is, maar het overgrote deel rekent in één keer af."

Dit jaar staan onder anderen Billie Eilish, Florene + The Machine en Nothing But Thieves op het festival in Biddinghuizen, dat wordt gehouden van 18 tot en met 20 augustus. Meer namen worden later bekendgemaakt.