Alleen de landstitel telt voor Napoli

NAPELS (ANP) - Voor Napoli draait alles dit seizoen om het binnenhalen van de Italiaanse titel. De blauwe brigade uit Napels ziet de Europa League dan ook als een verplicht nummertje, zo is het gevoel van trainer Maurizio Sarri. ,,Dit team lijkt alleen maar aan de Serie A te denken, ik merk bij de spelers dat ze moeite hebben zich te motiveren voor andere competities'', zei Sarri na de competitiezege op SPAL (1-0).

Napoli eindigde in de Champions League als derde in de groep bij Feyenoord en belandde daardoor in de Europa League. Afgelopen donderdag liet de ploeg van Sarri zich in het eigen stadion San Paolo aftroeven door RB Leipzig (1-3). ,,Het feit dat ik enkele spelers rust gaf, betekent niet dat we onze neus ophalen voor de Europa League'', benadrukt Sarri. ,,Maar goed, ik verwachtte inderdaad meer enthousiasme voor de spelers die op het veld stonden. Dat probleem hebben we echter al het hele seizoen in de andere competities.''

Napoli werd eerder al uitgeschakeld in het Italiaanse bekertoernooi. Alles draait om het binnenhalen van de 'Scudetto', het kampioenschap. De ploeg van Sarri staat na 25 van de 38 wedstrijden aan kop, met één punt voorsprong op Juventus. Met Diego Maradona in de ploeg werd Napoli in 1987 en 1990 kampioen van Italië.

0 Reacties Doe mee met de discussie →