Allerlaatste Koffietijd zit erop: hoe raar is dat?

De allerlaatste Koffietijd zit erop. "En hoe raar is dat?" zei presentatrice Quinty Trustfull vrijdag in de allerlaatste uitzending van het ochtendprogramma. RTL maakte in november bekend dat het tv-programma van initiatiefnemers de Nationale Postcode Loterij en de VriendenLoterij zou gaan stoppen omdat het te weinig kijkers trok.

"Dan is dit dus het moment. De aller-, aller-, allerlaatste minuut van Koffietijd is aangebroken", zei presentatrice Vivian Slingerland.

"Maar lieve kijkers", vervolgde Trustfull, "voor jullie hebben we het al die jaren gedaan. Ongelofelijk bedankt voor het kijken. Met veel liefde en met kracht en dankzij ons fantastische team achter de schermen." De aflevering eindigde met confetti en een lied van Gerard Joling. Onder meer het hele Koffietijd-team en alle gasten begonnen daarop te dansen.

Inzet

Onder anderen Jan Smit, Gerard Joling, Edsilia Rombley, Kluun, Karin Bloemen, Albert Verlinde en Wolter Kroes waren te gast in de slotaflevering van het ochtendprogramma. Premier Mark Rutte en de Amerikaanse acteur George Clooney waren ieder te zien in een speciale videoboodschap, waarin zij hun dank uitspraken voor de jarenlange inzet van het Koffietijd-team. Clooney deed dat als internationale ambassadeur van de postcodeloterijen.

Koffietijd werd gepresenteerd door Trustfull, Slingerland, Loretta Schrijver, Pernille La Lau en Patrick Martens. Het ochtendprogramma begon in 1994 en werd tot en met 2000 gepresenteerd door Hans van Willigenburg en Mireille Bekooij. Judith de Klijn en Sybrand Niessen volgden hen op, maar na een jaar stopte Koffietijd vanwege tegenvallende kijkcijfers. In 2010 keerde het dagelijkse programma terug op televisie.

Het is nog niet duidelijk of er een vervangend programma komt. RTL liet eerder weten naar de "mogelijkheden" te kijken voor een eventuele vervanging. Vooralsnog is er geen nieuwe show voor het tijdslot aangekondigd. Op RTL 4 zijn vanaf maandag herhalingen van Eigen Huis & Tuin: Lekker Leven te zien.