Altice verreweg grootste winnaar in AEX

AMSTERDAM (ANP) - Kabel- en telecomconcern Altice is donderdag de grote uitblinker geweest op de beurs in Amsterdam vanwege goed ontvangen resultaten. Beleggers reageerden verder op de hervatting van de handelsonderhandelingen tussen de Verenigde Staten en China. Ook zaten de olieprijzen duidelijk in de lift. De Europese beursgraadmeters gingen met winsten de handel uit.

Met een plus van ruim 12 procent ging Altice met afstand op kop bij de Amsterdamse hoofdfondsen. Het bedrijf, dat wordt omgedoopt tot Altice Europe, trok in het eerste kwartaal meer klanten aan in de belangrijke Franse markt. Volgens oprichter Patrick Drahi laten de resultaten zien dat het bedrijf vooruitgang boekt met zijn prestatieverbeteringsprogramma.

De AEX-index op Beursplein 5 sloot 0,7 procent hoger op 568,96 punten. In de lijst noteerden ArcelorMittal en Signify, de nieuwe naam van Philips Lighting, ex-dividend. De MidKap steeg 0,6 procent tot 805,71 punten. De beurzen in Londen, Frankfurt en Parijs klommen tot 1 procent.

0 Reacties Doe mee met de discussie →