Altice weer onderuit op Damrak

AMSTERDAM (ANP) - De AEX-index in Amsterdam is woensdagmiddag met een kleine min gesloten. Opvallend daarbij was het koersverlies van kabel- en telecomconcern Altice van 8 procent. Ook elders in Europa deden graadmeters een stapje terug. Beleggers zijn in afwachting van het rentebesluit van de Federal Reserve later op woensdag, terwijl ook al met een schuin oog wordt uitgekeken naar de uitkomsten van de beleidsvergadering van de Europese Centrale Bank (ECB) op donderdag.

De AEX-index sloot met een verlies van 0,4 procent op 550,56 punten. De MidKap verloor 0,2 procent tot 826,81 punten. De beurzen in Londen, Frankfurt en Parijs zakten tot 0,5 procent.

Altice was veruit de grootste daler in de AEX. Zoals wel vaker de afgelopen tijd was de handel in het aandeel er een van uitersten. Eerder op de dag stond Altice, dat gebukt gaat onder een aanzienlijke schuldenlast, nog bij de sterkste stijgers. Sinds vorige maand speelde het bedrijf meer dan de helft van zijn beurswaarde kwijt. De afgelopen dagen zat het aandeel juist weer in de lift.

Gemalto (plus 3,1 procent) was de sterkste stijger onder de hoofdfondsen. Volgens kenners zal de digitaal beveiliger het overnamevoorstel van Atos waarschijnlijk afwijzen. Het bod van 46 euro per aandeel is laag vergeleken met de koershistorie van het bedrijf en eerdere overnames in de sector. Een uiteindelijk bod van zo'n 60 euro per aandeel zou passend zijn.

0 Reacties Doe mee met de discussie →