Alyssa Milano gearresteerd bij demonstratie in Washington

Alyssa Milano is dinsdag gearresteerd tijdens een demonstratie bij het Witte Huis. De Amerikaanse actrice demonstreerde daar met andere mensen om het Amerikaanse stemrecht te beschermen.

"Ik ben zojuist gearresteerd omdat ik van de regering Biden en de Senaat eis dat ze hun mandaat gebruiken om het stemrecht te beschermen. Steun mij en laat de Senaat en het Witte Huis weten dat stemrecht niet mag afhangen van waar je woont", twitterde de Charmed-actrice vlak na haar arrestatie.

De demonstratie werd gehouden aan de vooravond van het moment waarop de Amerikaanse Senaat moet beslissen of ze door willen gaan met het uitvoeren van de Freedom to Vote-wet, waarmee stemmen makkelijker moet worden gemaakt en van de verkiezingsdag een nationale feestdag wordt gemaakt.

Er wordt gedemonstreerd omdat de Republikeinen de behandeling van het wetsvoorstel met langdradige redevoeringen proberen te blokkeren of vertragen. Eerder al wilden Republikeinen in sommige staten het stemrecht beperken door bijvoorbeeld strengere regels voor identificatie aan te nemen en stemlokalen eerder te sluiten.