Ambitieuze voetbalclub Monza haalt ook Pessina binnen

MONZA (ANP) - Matteo Pessina, die vorig jaar Europees kampioen werd met Italië, keert terug naar Monza, de club waar hij als jeugdspeler doorbrak. Pessina wordt uitgeleend door Atalanta met een optie tot koop.

Pessina, die op zijn tiende voor Monza ging spelen, maakte in 2015 op 17-jarige leeftijd zijn profdebuut bij de club. Een paar maanden later tekende hij bij AC Milan, dat hem weer uitleende aan Lecce, Catania en Como. In 2017 sloot hij zich aan bij Atalanta. Na uitleenbeurten aan Spezia en Hellas Verona brak hij vanaf 2020 door bij Atalanta.

Onder leiding van Silvio Berlusconi en zijn voormalige rechterhand bij AC Milan, Adriano Galliani, is het ambitieuze Monza druk bezig met de voorbereiding van hun eerste seizoen in de Italiaanse Serie A. De gepromoveerde club verzekerde zich eerder al van drie (ex-)internationals: doelman Alessio Cragno, verdediger Andrea Ranocchia en middenvelder Stefano Sensi.

Middenvelder Pessina (25) heeft veertien interlands gespeeld en maakte daarin vier doelpunten. Hij scoorde twee keer tijdens het EK van vorig jaar.