Amélie-musical is coronaproof gemaakt

Amélie de Musical is aangepast aan coronatijd. De musical, die gepland staat voor komend najaar, is gemaakt om met eventuele maatregelen te worden gespeeld in Nederlandse theaters.

"Nu tijdens onze voorbereidingen de wereld ingrijpend is veranderd door het coronavirus, zijn we met ons team gaan kijken hoe we Amélie de musical het beste konden aanpassen", laat producent Michiel Morssinkhof weten.

De voorstelling is zo aangepast dat de productie komend najaar hoe dan ook kan reizen langs de Nederlandse theaters. "Ook nu we niet van de ene op de andere dag terug zullen gaan naar normale omstandigheden", aldus Morssinkhof. Voor de producent is het belangrijk dat de het publiek na de zomer gauw kan genieten van "een veilige avond in het theater". Daarom zijn de entreeprijzen van Amélie de Musical ook verlaagd. "Gemiddeld de helft lager dan bij andere musicals."

Christianne de Bruijn gaat de hoofdrol spelen in de Nederlandse versie van de Broadway-hit Amélie. De musical is gebaseerd op de Franse film Le Fabuleux Destin d’Amélie Poulain uit 2001. Het verhaal over de dromerige Amélie werd een wereldwijde hit. De film werd onder meer genomineerd voor vijf Oscars. In 2015 ging de eerste musicalversie in première in Berkeley, twee jaar later volgde Broadway in New York. De voorstelling is inmiddels ook in Londen, München en Tokio te zien geweest.

Daniël Cohen (Anastasia, Rent, Evita, Brugklas de Musical) neemt de vertaling op zich en is tevens de regisseur van het stuk.