Amerikaanse middenvelder Bassett van Feyenoord naar Fortuna

SITTARD (ANP) - De Amerikaanse middenvelder Cole Bassett verhuist van Feyenoord naar Fortuna Sittard. De 21-jarige international van Team USA gaat dit seizoen op huurbasis in Limburg voetballen. Bassett kwam in januari naar Feyenoord, dat hem voor anderhalf jaar huurde van de Amerikaanse club Colorado Rapids, met een optie tot koop. Hij moest het in Rotterdam echter doen met alleen wat invalbeurten.

Fortuna Sittard zat al een tijdje achter Bassett aan. Trainer Sjors Ultee wilde de Amerikaan graag binnenhalen als opvolger van Zian Flemming, die is overgestapt naar de Engelse club Millwall. Feyenoord, Colorado Rapids en Fortuna Sittard hebben nu met elkaar een akkoord bereikt.

"Ik ben blij om ook komend seizoen in de Eredivisie te spelen. Het is een prachtige kans om minuten te mogen maken in het geelgroen van Fortuna Sittard", aldus Bassett, die afgelopen seizoen als invaller zeven keer in actie kwam voor Feyenoord in de Eredivisie. Bij de start van de competitie, zondag tegen Vitesse, mocht de Amerikaan ook nog even invallen van trainer Arne Slot.

Fortuna Sittard begon het seizoen met een nipte nederlaag tegen landskampioen Ajax (2-3). De Limburgse club versterkte zich deze zomer met onder anderen Burak Yilmaz, Dogan Erdogan en Iñigo Córdoba.