Amsterdam Light Festival past tijden aan vanwege lockdown

De organisatie van het Amsterdam Light Festival heeft vanwege de aangescherpte coronamaatregelen de tijden aangepast waarop bezoekers de lichtkunstwerken kunnen bekijken. Aangezien de lichten om 17.00 uur uitgaan, kunnen mensen in de vroege ochtend of late middag een rondvaart of wandeling maken. De tiende editie van het festival begint donderdag en duurt tot en met 23 januari.

De aangepaste openingstijden gelden in elk geval tot 19 december. Bezoekers kunnen nu tussen 07.00 en 09.00 uur en tussen 15.00 en 17.00 uur terecht op het festival. Volgens een woordvoerster is dit "hopelijk een tijdelijke oplossing" om te voorkomen dat er 's avonds alsnog veel mensen op de been zijn.

Afgelopen vrijdag maakte het kabinet strengere coronamaatregelen bekend, vanwege het hoge aantal besmettingen. Horeca, niet-essentiële winkels, theaters, bioscopen en doorstroomlocaties, zoals musea, moeten sinds zondag de deuren sluiten om 17.00 uur.

Het Amsterdam Light Festival viert dit keer een jubileumeditie met publieksfavorieten en de meest bijzondere werken van de eerdere edities.