Amy Schumer ondergaat zware operatie

De Amerikaanse cabaretier Amy Schumer heeft een zware operatie ondergaan waarbij haar baarmoeder en appendix zijn verwijderd. Dat maakte de 40-jarige actrice zaterdag bekend in een video op haar account.

De comedian onderging de operatie omdat ze lijdt aan endometriose, een chronische ziekte die zorgt voor ontstekingen op en rond de vrouwelijke organen. Vrouwen die hier aan lijden ervaren tal van klachten en kampen vaak met verminderde vruchtbaarheid. "Het is de ochtend na mijn operatie voor endometriose en mijn baarmoeder is eruit", zegt Schumer in de video die ze vanuit haar ziekenhuisbed maakte. Ook vertelt ze dat de dokter zo'n 30 plekjes rond de appendix aantrof waar de endometriose zichtbaar was. Ook dat orgaan is daarom verwijderd.

Schumer, die twee jaar geleden beviel van zoon Gene, heeft zich eerder ook al eens uitgesproken over haar endometriose. De diagnose kwam aan het licht toen er tijdens haar keizersnede heftige complicaties optraden. Afgelopen juni bracht de Snatched-actrice de documentaire Expecting Amy uit, waarvoor ze haar zwangerschap documenteerde. De film van HBO Max werd positief ontvangen; critici prezen de openheid die ze erin geeft over haar gezondheidsproblemen.