Amy Schumer schrijft emotioneel eerbetoon over haar man en zoon

Amy Schumer heeft een emotioneel Instagrambericht geschreven over haar man Chris Fisher en zoon Gene, die woensdag twee jaar oud is geworden. "Vandaag is de verjaardag van mijn zoon en ik ben heel emotioneel wakker geworden omdat ik aan mijn man dacht", schrijft de 39-jarige cabaretière op Instagram.

Ze deelt een foto van haarzelf tijdens de geboorte van haar zoontje Gene, die met een keizersnede op de wereld werd gebracht. "Tijdens de drie uur durende keizersnede hield hij de hele tijd mijn hand vast", aldus Schumer. "Hij is de beste man en vader, beter dan ik ooit had durven dromen."

Bij haar man werd relatief laat in zijn leven vastgesteld dat hij autisme had, vervolgt Schumer. "De diagnose heeft ons geholpen om beter te communiceren en elkaar beter te steunen." Bovendien is volgens haar de kans groot dat de 2-jarige Gene, die vooralsnog niet gediagnosticeerd is, ook autisme heeft. "En als hij ook maar een klein beetje op zijn vader lijkt is dat alleen maar goed nieuws."

Op de verjaardag van hun zoontje wil ze daarom haar man nogmaals bedanken. "Tijdens de geboorte van onze baby hield je mijn hand vast en keek je me aan en nu wil ik je zeggen: ik houd van je, dank je wel en gefeliciteerd!"

De twee gaven eerder aan graag nog een tweede kindje te willen. "Ik hoop het echt. Er zou niets mooiers zijn", zei Schumer tijdens de The Ellen DeGeneres Show.