Anderlecht huldigt Evenepoel voor aftrap duel met West Ham

BRUSSEL (ANP) - De Belgische voetbalclub Anderlecht zal donderdag voor de aftrap van het duel met West Ham United in de Conference League wereldkampioen wielrennen Remco Evenepoel huldigen. Dat gebeurt op het veld van het Lotto Park in Brussel.

Evenepoel voetbalde in de jeugd voor Anderlecht en heeft nog steeds een nauwe band met de club. "Remco, een kind van het paars-witte huis, zal voor de aftrap op het veld worden gehuldigd", meldt Anderlecht.

De 22-jarige renner van Quick-Step reed dinsdag in Binche-Chimay-Binche zijn eerste en meteen ook zijn laatste koers van dit jaar in de regenboogtrui. Hij kwam als 108e over de finish in gezelschap van zijn ploeggenoot Iljo Keisse, die de laatste wedstrijd in zijn carrière reed. "Ik wilde absoluut in schoonheid met hem afsluiten. Ik heb op hem gewacht en dus hebben we samen de koers uitgereden", zei de gevierde renner, die dit jaar ook de Ronde van Spanje won.

Anderlecht huldigt voor aanvang van de wedstrijd tegen West Ham ook de spelers die in 1976 de Europa Cup II wonnen door in de finale de Engelse club te verslaan. Arie Haan, Jean Thissen, Peter Ressel, Michel De Groote en Michel Lomme hebben volgens de club hun komst bevestigd.