Anderlecht in slotseconde naast Antwerp

BRUSSEL (ANP) - Anderlecht heeft door een doelpunt diep in de extra tijd een punt overgehouden aan het thuisduel met Antwerp. Beide ploegen schoten daar in de play-offs om de Belgische landstitel niet veel mee op, maar vooral Antwerp zal zich de verliezer van de avond voelen. Nadat al twee doelpunten waren afgekeurd leek Dieumerci Mbokani zijn ploeg via een benutte strafschop alsnog aan de winst te hebben geholpen. In de 96e minuut maakte Anderlecht-verdediger Matt Miazga alsnog gelijk.

Mbokani maakte liefst vier doelpunten, slechts twee konden op goedkeuring rekenen van de VAR. Eerst had de aanvaller zijn ploeg kort na rust op voorsprong gezet. Binnen tien minuten stond het weer gelijk via Yari Verschaeren. Mbokani maakte er nog twee, beide keren bleek er volgens de VAR ver voordat de spits doel had getroffen al sprake geweest van buitenspel.

In de 84e minuut leek Mbokani zich alsnog tot matchwinner te kronen na het benutten van een strafschop. Maar de thuisploeg, met de Nederlander Bart Verbruggen in het doel, redde alsnog een punt.

Club Brugge, dat vrijdag met 3-0 verloor van Racing Genk, leidt met 39 punten. Genk is tweede met 34 punten. Antwerp en Anderlecht volgen met 31.