André Hazes heft glas op vader in de Ziggo Dome

André Hazes heeft zondag tijdens zijn proefconcert in de Ziggo Dome ook een momentje ingebouwd voor een paar van de grootste hits van zijn vader Hazes sr. "Hef het glas op de enige echte André Hazes", zei de zanger, waarna de 1300 mensen in de zaal luid juichten.

André staat normaal gesproken meerdere keren per jaar ter ere van zijn vader in de Amsterdamse concerthal met Holland zingt Hazes, maar door de coronacrisis werden shows verplaatst. "Dus daarom wil ik wel een paar liedjes van mijn vader doen", zei de zanger, die onder meer De vlieger, Ik hoef je niet te zeggen en Zij gelooft in mij zong.

De zanger had enorm zin in de show, het zesde proefevenement van Fieldlab Evenementen. "Wat een geluk dat we hierbij mogen zijn", zei hij aan het begin van het concert. "Gaan we er een feestje van maken?"

André is zondag de hoofdact van het concert. Het voorprogramma werd verzorgd door zanger Phil Bee, 'special guest' Peter Pannekoek en zangeres Sophie Straat. Volgend weekend vinden de laatste proefevenementen van Fieldlab, een gezamenlijk initiatief van de evenementensector en de overheid, plaats. Dan zijn er op het Lowlands-terrein in Biddinghuizen twee festivals.