André Hazes kan nog wel even teren op Fieldlab-show

Na bijna een jaar had André Hazes zondag eindelijk weer een concert met publiek op zijn agenda staan. Het Fieldlab-proefconcert in de Ziggo Dome voelde net zo vertrouwd als vroeger en de zanger heeft er zo van genoten dat hij nog wel even vooruit kan.

"Ik kan er voorlopig wel op teren moet ik eerlijk zeggen", zegt André tegen het ANP. "Ik geloof wel dat als alles echt goed uitpakt we in juli-augustus weer aan de gang kunnen, maar tot die tijd hou ik het zeker wel vol. We moeten het er ook mee doen."

Het optreden in de Amsterdamse concerthal vergelijkt de 27-jarige zanger met de eerste keer seks. "Dat je de week ervoor al weet dat het gaat gebeuren en dat je je afvraagt, hoe gaat het zijn, hoe zal het zijn, ga ik het trekken, kan ik het rekken? Dat was met dit ook zo, maar eigenlijk viel het allemaal best mee. Ik heb me van tevoren druk gemaakt om niks, ik was weer helemaal thuis."

Papa

Dat de Ziggo Dome, waar normaal 17.000 mensen in kunnen, nu met maar 1300 man was gevuld merkte André niet. "Ik heb oortjes in en die sluiten alles af behalve mijn band en mij en ik hoorde al die mensen door mijn oortjes heen. Het leek alsof de Ziggo vol stond, echt super."

Hoewel de zanger het publiek heeft gemist het afgelopen jaar, heeft hij ook genoten van alle vrije tijd. "Ik ben geen dag André Hazes geweest, ik ben gewoon papa geweest. Ik had best wat tijd in te halen met mijn zoontje, die nu 4 is. Ik was niet meer de man die zondags het vlees snijdt, ik ben overal bij geweest. Bij het leren fietsen en op het ijs, dus dat was wel te gek en voor hem heel leuk dat hij zijn vader een jaar volledig had."

Artiest

Toch komt er weer een moment dat de agenda van André weer vol staat met concerten. "Ik heb mijn zoon heel duidelijk gemaakt dat het leven voor papa weer gaat beginnen, maar dat dat de reden is dat we op vakantie kunnen en een mooi leven kunnen hebben. Dat snapt hij gelukkig wel heel goed."

De zanger kijkt ook uit naar spelen voor volle zalen. "Het was een jaar waarin ik echt een vader was en veel aan mezelf als persoon heb kunnen werken, maar ik ben er nu wel weer aan toe om ook artiest te kunnen zijn."