André Rieu wilde geen herinneringen aan Second Waltz ophalen

Muziekjournalist Atze de Vrieze had voor zijn podcastserie Weird hit wonder heel graag André Rieu willen spreken over het ontstaan en het succes van The Second Waltz. Maar de Limburgse violist had daar geen zin in, vertelde De Vrieze vrijdag op NPO Radio 2.

In zijn podcast, die deze week werd gelanceerd, blikt De Vrieze terug op rare hits uit de Nederlandse popgeschiedenis. "André Rieu is natuurlijk geen rare man, eerder het tegenovergestelde", vertelde de podcastmaker. "Maar het is wel heel opvallend hoe hij een hit heeft gescoord met een klassiek nummer. Het was in 1995 wekenlang een top 3-hit."

Rieu brak door met het nummer toen hij het mocht spelen op de middelstip tijdens de rust van de halve finale van de Champions League tussen Ajax en Bayern München. "Ik had daar heel graag met hem over willen praten", bekent De Vrieze. "En ik dacht: hij zit ook thuis, hij heeft daar nu vast wel tijd voor. Maar hij was blijkbaar toch te druk." In de podcast worden wel andere gekke hits besproken, zoals Mooi man van Mannenkoor Karrenspoor, One Day Fly van het Kopspijkers-collectief en Alles naar de klote van de Euromasters.