Andreescu krijgt eigen straat in geboortestad

MISSISSAUGA (ANP) - De Canadese tennisster Bianca Andreescu heeft een 'eigen' straat gekregen in haar geboorteplaats Mississauga, een voorstad van Toronto. Een week na haar eindzege op de US Open werd de 19-jarige tennisster door duizenden stadsgenoten gehuldigd. Andreescu rekende in de finale in New York af met Serena Williams en veroverde zo als eerste Canadese een grandslamtitel.

Niet alleen werd een straat naar de US Open-kampioene vernoemd, de Andreescu Way, ze ontving uit handen van burgemeester Bonnie Crombie ook nog eens de sleutel van de stad. "Dit is te gek", zei Andreescu, die in Canada al is omgedoopt tot 'Queen B'. "Ik had nooit gedacht dat ik ooit eens mijn eigen huldiging zou hebben. Maar dit is pas het begin. Ik heb dromen en ik ben blij dat ik die nooit heb opgegeven. Anders had ik hier niet gestaan", zei ze vanaf het podium tegen de menigte voor zich. "Als ik het kan, als Serena het kan, als Roger het kan, als de basketballers van Toronto Raptors het kunnen, dan kunnen jullie het ook!"

In het publiek waren niet alleen Canadese vlaggen te zien, maar ook die van Roemenië, het land waar haar ouders vandaan komen. Zelfs premier Justin Trudeau was naar Mississauga gekomen om Andreescu te huldigen.

De tennisster zou eigenlijk deze week in Osaka spelen, maar ze meldde zich af voor dat WTA-toernooi, officieel vanwege een blessure aan haar rechterbeen. Van trainen kwam sinds haar US Open-zege dan ook weinig terecht. Andreescu werd van huldiging naar huldiging gesleept. Na het feestje in Mississauga ging ze wel weer de baan op in het tennisstadion van Montreal. Het is nog niet bekend wanneer de nummer 5 van de wereld haar rentree maakt.