Angela Schijf ontvangt Majoor Bosshardt Prijs

AMSTERDAM - Angela Schijf heeft als ambassadeur voor Stichting het Vergeten Kind de Majoor Bosshardtprijs 2018 in ontvangst genomen. Ze kreeg de prijs overhandigd tijdens het Kunst & Theatergala van het Leger des Heils.

Stichting Het Vergeten Kind organiseert activiteiten die een positieve invloed hebben op het leven van kwetsbare kinderen. De jury roemt de stichting om de manier waarop zij omkijkt naar deze kinderen en herkent daarin de principes van majoor Bosshardt. "Net als majoor Bosshardt gebruikt de Stichting Het Vergeten Kind haar voorbeeldfunctie om concrete hulp te bieden aan noden van mensen. Daarmee zorgt de stichting voor verbinding en biedt zij steun aan hen die dat zo hard nodig hebben", staat in het juryrapport.

De Majoor Bosshardtprijs is door het Leger des Heils ingesteld om het leven en werk van majoor Alida Bosshardt (1913-2007), jarenlang het gezicht van het Leger des Heils, te blijven gedenken. Deze wordt toegekend aan personen of organisaties die zich inzetten om mensen een beter leven te geven. Eerdere winnaars zijn onder anderen prinses Laurentien, Marco Borsato, Lucille Werner, Erica Terpstra, Ali B en Linda de Mol.

0 Reacties Doe mee met de discussie →